Colour of the year 2018 - Flexa Colour Futures

Ieder jaar is het weer spanning en sensatie als Flexa hun kleur van het jaar bekend maakt. Samen met onderzoekers en kleurexperts analyseren zij veranderingen in de maatschappij en maken aan de hand daarvan een kleuranalyse. Hieruit ontstaat ieder jaar ‘Flexa’s colour of the year’.

Kleur van het jaar 2018

De kleur van het jaar 2018 is geïnspireerd op de tijd waarin wij leven. Deze tijd is onvoorspelbaar. We hebben geen idee wat de toekomst ons zal brengen. Nooit eerder hadden we zoveel informatie en keuzes tot onze beschikking. Men verwacht en eist steeds meer. Omdat ons leven in rap tempo versnelt, is de tijd daar om op pauze te drukken. We moeten onszelf toestemming geven een stap terug te doen. Ons huis moet een plek zijn waar we de herrie kunnen buitensluiten, waar onze waarden van belang zijn en we onszelf kunnen opladen. Rust is ons heilig en we kijken er allemaal naar uit. A welcome home.


Heart Wood - Colour of the year 2018

Gedurende tijden van onvoorspelbaarheid moeten consumenten zich zelfverzekerd voelen over de keuzes die ze maken in hun woning. Met deze gedachte in het achterhoofd heeft Flexa vier verschillende kleurpaletten ontwikkeld. Elk palet heeft een thema en beschikt over een variatie van tonen die gemakkelijk met elkaar gecombineerd kunnen worden. De kleur van het jaar 2018, Heart Wood, komt in ieder kleurpalet terug en vertegenwoordigt de warmte van natuurlijk hout. De warmte die consumenten zoeken wanneer ze thuiskomen.1. The Heartwood Home

A Welcome Home is een Heart Wood home. Je voelt je direct op je gemak, omgeven door vriendelijk ogende grijs-roze tonen. De voedzame warmte van hout gecombineerd met het tactiele comfort van leer zorgt voor harmonie. Het Heart Wood Home pallet weerspiegelt de veelzijdigheid van zachte cacaotinten, inktblauwe tonen en een mengsel van intens paars.


2. The Comforting Home

In de stijl Comforting Home wordt warm hout gecombineerd met leer, zijde en fluweel om een ruimte te creëren dat je wilt aanraken en waar je in kunt zinken. Rijke, verwelkomende interieurs bieden jou een herstellende omhelzing en zijn gevuld met diepe tonen, als terracotta, royaal gelaagd met texturen. Het Comforting Home palet moedigt het principe cocooning aan. Warme aardetonen zorgen voor een gevoel van comfort, terwijl blush roze helpt om je hoofd rustig te krijgen en je zintuigen te kalmeren.


3. The Inviting Home

De Inviting Home is dé plek om weg te dromen, je nest om in op te groeien of je kamp waarin je herinneringen hoort te creëren. Comfort en gemak is het belangrijkste in dit huis. Het palet van de Inviting Home is voor degene die een diepe band willen met de mensen die zij het meeste liefhebben. Koele blauwe tonen moedigen aan om het leven helder te bekijken met een easy-going mentaliteit. Door de zeegroene kleuren zoeken we een connectie met personen waar we van houden.4. A Playful Home

Het playful Home is perfect als oplaadpunt, een ruimte om in dromen en te creëren. Er hangt een gevoel van energie door de levendige kleurpunten en planten aan de muren. Met het Playful Home palet maak je een ruimte dat verfrissend en vol leven is. Geel/groen gekleurde tonen worden samengebracht met goud en zorgen voor een extra spark in de kamer. Een knipoog voor iedereen die van een creatieve aanpak houdt.

Flexa Colour Futures