Black is back!

Zwart in het interieur is nog altijd een kleur waarvoor we huiveren. Dat komt omdat hij voor veel mensen te donker is. Hij absorbeert het licht en maakt een ruimte kleiner. Toch zien we dat de kleur zwart wel degelijk terugkomt als trendkleur én hartstikke chique kan zijn!

Zwart in interieur

Tricia Guild van Designers Guild zegt over deze kleur: “Een verdrietige kleur? Helemaal niet! Een elegante kleur? Ja!”. Daarmee slaat Tricia de spijker op zijn kop. Het is precies hoe we tegen de kleur zwart aankijken. Men is vaak bang voor de kille en depressieve impact. Wat als de kleur zwart daar allang niet meer voor staat? Deze kleur brengt ook positieve associatie met zich mee zoals stijlvol en elegantie.

Zwart is één van de modekleuren voor het interieur van 2018. Vooral in keukens en badkamers is het een veelvoorkomende kleur. Het zijn de kamers waar we niet gigantisch veel tijd doorbrengen. Daarmee mag best geëxperimenteerd worden. Textuur is het magische woord. Combineer glanzende tegels met matzwarte kastjes en houten accessoires. Combineer glas met keramiek en marmer. Zo zorg je dat de totaliteit niet monotoon wordt.

De zwarte keuken of badkamer wordt vaak gestyled met minimalistische vormen. Zorg voor niet teveel poespas, maar voor een clean en rustig geheel. Hierdoor oogt het nog moderner en eleganter. Ook de combinatie met messing en koper is een succes. Deze kleuren zorgen voor warmte én geven de luxe look wat extra pit. Hout is de beste toevoeging voor sfeer door zijn natuurlijke karakter.