5x waarom iedereen een wit interieur wil

Wie heeft geen wit interieur? Wij moeten de eerste persoon nog vinden die wit niet als basis heeft gekozen voor in huis. Waarom is deze kleur zo populair? Wat zijn de voordelen van wit? Decorette duikt in deze kleur als drager in ons huis en legt bloot wat zijn magie is.

1. Wit is perfect voor iedere woonstijl

Wit is de perfecte basis voor iedere woonstijl. Er is geen stijl die misstaat met een witte achtergrond. Vooral de populaire woonstijlen Scandinavisch, minimalistisch en modern doen het goed. Dit zijn vaak ook gemiddelde stijlen die de Nederlandse woonkamer sieren. Wit is klassiek, stijlvol en strak.


2. Wit is geen trendkleur

De kleur wit is tijdloos en puur. Omdat wit geen trend is, zal hij ook niet snel vervelen. Je hoeft niet om de drie jaar de muur opnieuw te schilderen omdat de kleur niet meer hip is. Dat is voor de gemiddelde consument een belangrijke reden om voor een wit interieur te kiezen. Er is niets mis met expressieve kleuren, maar bedenk wat jou op lange termijn gelukkig maakt.


3. Wit is de perfecte partner

Wit laat andere kleuren stralen. Door deze kleur als drager te gebruiken creëer je een podium voor andere kleurrijke eye-catchers in het interieur. Gezien het interieur grotendeels rust uitstraalt mag hij best worden gecombineerd met flashy kleuren. Je hoeft geen specialist te zijn om wit op een mooie manier toe te passen. Je zal met deze basis niet snel chaos en hysterie creëren.


4. Wit staat gelijk aan licht

Het is algemeen bekend dat we ons prettiger voelen in een lichte omgeving. Heb je weinig ramen en hierdoor beperkt zonlicht, dan creëer je met witte muren een grotere ruimte. De sfeer is hierin belangrijk dus zorg voor een sfeervolle touch als hout of een ander natuurlijk materiaal.


5. Door wit komen andere structuren goed tot zijn recht

Hoewel structuren en texturen vaak van ondergeschikt belang zijn in het interieur, is het toch belangrijk om over na te denken. Texturen en gelaagdheid maken een kamer puur en spannend. Een felle muur trekt alle aandacht naar zich toe, daardoor gaat de aandacht op de voorgrond verloren. Het wollen tapijt, de stoffen bank en gebreide plaid zijn prachtige items die alle aandacht verdienen!