5 mini woontrends die je niet mag missen

Dit zijn vijf mini woontrends die iedere woonliefhebber in huis heeft. Want hoewel we natuurlijk niet meedoen aan iedere trend zijn deze items té leuk om in de winkel te laten liggen.

1. Cirkels all-over

We zijn er nog altijd niet klaar mee; cirkels. Cirkels geven - door de ronde vormen - ons interieur het juiste vleugje vriendelijkheid. Het doorbreekt de rechtlijnigheid van een moderne woonkamer en zorgt voor een zachte touch. We zien de cirkel terug in lampen, decoratie, spiegels, meubelen én niet te vergeten; vloerkleden. Vorm je huis!

2. Grrrrrroet de Luipaard

Nog altijd staat de luipaard sky high in de trendlijst. Voor het interieur wordt dit prachtige dier dan ook in verschillende vormen gegoten. Als decoratie (eye-catching vazen), stoffen (de welbekende dierenhuid), en behang (hallo jungle fever). De uitstraling van dit inheemse huisdier is vaak een tikkeltje kitch en past uitstekend in een fantasierijke woonbeleving.


3. Combinatie van Metallics

Het combineren van verschillende metallic kleuren wordt nog niet door iedereen omarmt. Veel mensen vinden het namelijk een mismatch, een gedachte die ons niet vreemd is. Mixen en matchen is een ding én dat zien we ook terug in deze bijzondere samenstelling. Geen hokjes meer, geen richtlijnen. We mixen gewoon alles wat we mooi vinden en dat levert nog een stijlvol plaatje op ook.


4. Aarde aan interieur

Duurzaamheid, recycling en natuurlijkheid zijn synoniemen voor deze tijd. Waarden waar de interieur industrie steeds meer rekening mee houdt. Potjes gemaakt van klei? Handgemaakt keramiek? Lampen van koffiedik? Allemaal voorbeelden van items die hoog scoren op de duurzaamheid én populariteitslijst voor jouw interieur. Dat levert een duidelijk kleurbeeld op voor komend seizoen.


5. Minimalistische portretten

Wij worden er enorm blij van dat kunst weer steeds belangrijker wordt in het interieur. Deze trend begon bij een minimalistische lijntekening aan de wand en is inmiddels één van de grootste stijltrends van dit seizoen. Een trend om in te lijsten.