5 interieurtrends die wij graag gedag zeggen

Normaal gesproken kunnen we niet genoeg krijgen van de nieuwste trends. Decorette doet er dan ook alles aan om deze met jullie te delen. Met trends bedoelen we vernieuwende producten, kleuren, prints of vormen die gewoonlijk - na een periode - ook weer verdwijnen. Maar dan echt verdwijnen. Geen trends die ellenlang onze woonkamers sieren tot betreuren toe. Om eens flink tegen dit trendsysteem aan te schoppen geven wij je graag enkele voorbeelden van trends die nu toch wel echt passé zijn.

Verboden interieurtrends

Interieurtrend 1. Ananas

Dat de ananas zo populair kon worden is ons nog steeds een raadsel. Niet alleen zijn hiervan modieuze prints ontwikkeld, maar ook popten ze op als vazen, potten en zelfs lampen. Na de honderdste tropische ananasprint voorbij te hebben zien komen, zijn wij het ondertussen wel zat. Laten we de ananassen begraven, samen met het mooie weer en pas in de zomer van 2050 weer uit de kast halen. Zeg nou eerlijk, wie heeft er serieus zo’n print op zijn muur?

Interieurtrend 2. Barok

Barok is een trend afkomstig uit onze rijke geschiedenis en komt één keer in de zoveel jaar terug. Het liefst in combinatie met kil zilver, intens goud of opvallende, decoratieve meubelen. Een combinatie van deze drie kan natuurlijk ook. De klassieke barokstijl is ondertussen zo uitgemolken dat zelfs nieuwe, hippe kleuren deze stijl niet meer kunnen redden. Ons advies is dan ook om deze trend tot het verleden te laten of eventueel te limiteren tot hooguit één accentmuur(tje).

Interieurtrend 3. Retro

Prints met ronde vormen die de huiskamer 'sieren' alsof we in de seventies zijn beland. Discomuziek op de achtergrond en de befaamde combinatie van geel en oranje. Het liefst in samenspraak met bruin. Niet alleen storen wij ons aan deze kleurencombinatie, maar de kenmerkende vormen en flamboyante lampen maken het geheel alleen maar erger.

Interieurtrend 4. Landelijke quotes

Lekker knus en landelijk. Alles wit gekalkt. Vooral de (rieten) producten met naam erop. Voor het geval je niet snapt dat een sleutelrekje voor je 'keys' is, een brievenbakje 'post' bevat en je de boekenkast moet vullen met 'livres'. Want hoe handig dit soms kan zijn (eh, voor wie eigenlijk?), wij zijn echt geen fan. Maar goed, wij hoeven er dan ook niet altijd aan herinnerd te worden dat ‘Home is where the heart is’...