Stylingtips om je huis verkoopklaar te maken

Een huis stylen voor de verkoop is een vak apart. Nu de woningmarkt weer aantrekt is het belangrijk om je toch te verdiepen in mogelijke kansen die de markt biedt. Misschien probeer jij al jaren om je huis te verkopen maar is dit nog niet succesvol gebleken. Tot overmaat van ramp staan er momenteel veel huizen leeg dus is de keuze gigantisch. Geen probleem, met deze styling tips van Decorette Gouda ga je zelf aan de slag als professional!

Flexa Color Futures 2017

Verkoopstyling tip 01 - neutraliseer & ruim op

Wat de styling van een woning lastig maakt is de hoeveelheid persoonlijke spullen die er te vinden zijn. In je eigen huis zie je dit simpelweg niet meer. Dit komt omdat je gewend bent geraakt aan de hoeveelheid kaarsen, toeristische prulletjes, keukengerei en vrolijke kussentjes. Het interieur is immers een weerspiegeling van je karakter waarin herinneringen, smaak en dromen samenkomen. Het is niet gek dat dit niet iedereen aanspreekt, maar deze spullen drukken wel een grote stempel op de uitstraling van een kamer. Jij als verkoper zal een skelet - gekocht in Africa - prachtig vinden, de koper vindt dit misschien luguber en dat heeft zijn weerslag op het huis.


Onze eerste tip is dan ook om het huis te neutraliseren. Zorg dat veel persoonlijke spullen zijn weggehaald. Veel spullen in huis zorgen ook snel voor een chaotisch en rommelig huis. Dit is niet positief voor de koper, die de ruimte in één opslag moet kunnen bekijken. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen stress krijgen van een druk interieur. Door spullen weg te halen zorg je letterlijk voor meer ruimtelijkheid, wat het stressniveau van de bezoeker positief beïnvloed.

Verkoopstyling tip 02 - kleuren / prints

Probeer je te verplaatsen in een bezoeker. Een huis verkoopt het beste als deze neutraal is. De koper wil graag kunnen dromen over zijn ideale, frisse woonkamer en de kans dat hij/zij wordt afgeleid door een zwarte wand is dan groot. Onbewust wordt je beïnvloed door (te) aanwezige kleuren. Omdat emotie qua kleur per persoon verschilt is het beste om te gaan voor neutrale tonen in je te koop staande huis. Lichte pasteltinten zijn de beste keus.


Verkoopstyling tip 03 - pas slimme trucs toe

Probeer het optimale uit je kamers te halen. Dit kan door slimme tips en trucs toe te passen. Het vergroten van je woonkamer doe je bijvoorbeeld door een spiegel te plaatsen. Optisch verdubbelt dit het woonoppervlakte.

Probeer ook de vloer zoveel mogelijk leeg te maken. Zet geen spullen op de grond, onder tafel of in een hoek. Doordat er een groot vloeroppervlak zichtbaar is, zal het optisch groter lijken. Een bank op pootjes zal hier ook aan meewerken. Indien nodig, verwijder een meubel. Denk ook aan het wegwerken van snoeren.