Ontwikkel je eigen stijl

Wanneer je de keuze maakt om je interieur te vernieuwen is inspiratie vaak ver te zoeken. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en wat er allemaal mogelijk is. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om de juiste wooninspiratie te vinden.

Het vernieuwen van je interieur begint met je eigen ideeën. Kijk om je heen, maak foto’s van wat je leuk vindt, maar zoek ook in magazines. Tijdschriften en folders zijn nog altijd een enorme bron aan inspiratie. Het afzoeken en pinnen van mooie foto’s via pinterest is ook een goede optie om nieuwe ideeën op te doen.

Beargumenteer waarom de foto’s of beelden je aantrekken. Hierdoor leer je op een andere manier te kijken. Daarnaast leer je door te argumenteren wat je echt mooi vindt en kun je onderscheidt maken tussen ideeën die langdurig leuk blijven, of die je al snel zat wordt. Door een selectie te maken van de mooiste afbeeldingen zal er een rode draad zichtbaar worden. Hieruit kun je conclusies trekken die je kunt koppelen aan je persoonlijke stijl. Zie je in de selectie van gekozen beelden allemaal natuurlijke tinten? Dan kun je dit makkelijk overnemen. Heb je een wirwar van verschillende stijlen gekozen? Combineer deze stijlen dan door een ton-sur-ton kleurenpalet te gebruiken.

Probeer verder te kijken naar oma’s oude stoel. Vaak zijn deze unieke items heel goed om te toveren in een fantastisch meubelstuk. Het restylen van meubelen hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kun je met kleine veranderingen een groots resultaat bereiken. Speur dan ook eens zeker je oude schuur af, of bezoek een kringloopwinkel. Hout kan je prachtig bewerken. Met de juiste verf kan je heel veel bereiken. Laat je daarbij in een van onze winkels adviseren!