Doe ons maar paars: kleur in het interieur

Kiezen van de juiste kleur verf voor in je interieur kan een breinbreker zijn. Ga je voor basic wit of toon je lef en verf je de muur trendkleur oker? Laten we de eigenschappen van verschillende kleuren even onder de loep nemen. Decorette Gouda geeft graag tips voor de meest creatieve kleur in ons spectrum: paars.

Mood
Paars is de kleur van spiritualiteit. Het biedt zekerheid en vastbeslotenheid. Daarbij is het een kleur die staat voor de androgyne mens, versmelting van het mannelijke en vrouwelijke, maar ook voor een sprookjeswereld. Mysterie, fantasie en geheimzinnigheid zijn eigenschappen van deze kleur.

Met paars stimuleer je vooral je creativiteit. Het is een hele karakteristieke, theatrale kleur. Door de associatie met lavendel zorgt paars voor rust en evenwicht. Gebruik paars voor een harmonieus eindresultaat.

Combineren
Diepe paarse tinten komen prachtig tot hun recht in zijde, velours en fluweel. De kleur oogt hierdoor zeer luxe. Met donker groene of rode accenten creëer je een rijke look in huis.

Met lila tinten kan je een prachtig, luchtig interieur creëren. Gebruik deze samen met andere lichte kleuren voor een urban, stads gevoel. Licht blauw doet het bijvoorbeeld goed als tegenhanger van lila. Ook zwart en wit is het bekijken waard.

Valkuilen
Doordat paars veel persoonlijkheid heeft kan een gehele paarse kamer erg overheersen. Een combinatie met felle kleuren, of donker zwart kan voor een overkill zorgen. Kijk ook uit met zilver. Deze combinatie wordt geassocieerd met goedkoop.