Trendvideo: Stijlvol

Dit Stijlvol is een woontrend die nooit uit de mode raakt. Wel worden er regelmatig kleine nuanceverschillen in aangebracht. Er worden dan nieuwe kleuren in het kleurpalet verwerkt, nieuwe prints geïntroduceerd en er wordt een nieuwe naam bedacht. Toch blijft de overkoepelende sfeer gelijk: je wordt omgeven door luxe en elegantie. Stijlvol is een trend die duurzaam is en waardoor je met kleine aanpassingen altijd up-to-date zal zijn. Wat zijn de grootste vernieuwingen binnen deze trend?

Chesterfield in nieuw jasje
De Chesterfield bank is nog altijd het symbool van een luxe interieur. Veel mensen zullen deze bank erkennen als ‘oma’s nostalgische bank’ maar voor andere is het dé musthave van dit seizoen. Het gecapitonneerde leer zorgt direct voor een chique uitstraling. Binnen Stijlvol anno 2016/2017 mag de Chesterfield bank (fel) gekleurd zijn! Van groen tot oker maar ook karamel, kleuren die mogen opvallen. Vind je dit ook wel wat, maar is Chesterfield niet helemaal jouw smaak? Laat je niet beperken door het merk. Tegenwoordig zijn er heel veel mooie (leren) banken te krijgen.

Chique Materialen
Bij chique materialen denken we direct aan luxe steensoorten als marmer. Waar deze tegels altijd de badkamer sierde, maakt deze steensoort een opmars naar onze woonaccessoires, keukens en zelfs wanden. Piet Hein Eek heeft in zijn collectie prachtig behang met marmerprint wat ook prima toepasbaar is in de woonkamer. We zien ook steeds vaker dat de marmer look in verschillende kleuren ontwikkeld wordt.

Naast een koele steensoort als marmer staat een ultra zachte tegenhanger als schapenvacht extra chique. Wol wordt gezien als luxe product omdat het natuurlijk is. Gebruik deze als plaid over de bank of als zacht zitgedeelte op je stoel.

Een stof die niet in dit rijtje mag ontbreken is fluweel. Deze zorgt direct voor een rijke touch. Beeld je maar eens in; fluwelen, gedrapeerde stoffen, hangend tot op de grond en met subtiele glans in de zon. Maar denk ook eens aan linnen! Deze stof wordt nog altijd gezien als rijke, luxe stof.

Kleuren
Karameltinten gecombineerd met diep paars, cherry rood, intens blauw en donkergroen. Dit zijn - naast bruin en grijstonen - de belangrijkste kleuren binnen deze stijlgroep. De grootste kleurverandering zit hem in metalen. We gaan van koper naar messing! Dat goud dé ultieme final touch is, kan je in deze blog lezen.