Pretty Petrol: stijlvol en prachtig

Wat voor de een aanvoelt als groen is voor de ander typisch blauw. Petrol heeft alle positieve eigenschappen van beide. Een mysterieuze kleur die je stoer kan toepassen. Volgens ons wordt Petrol één van de belangrijkste kleuren in 2019 want hij is hot & happening.

Petrol heeft van zichzelf een mysterieuze look. Dit komt door de associatie met de zee. De oceaan geeft ons nog altijd een gevoel van onbekendheid en oneindigheid. Zeker wanneer we dieper de zee intrekken en de kleur donkerder wordt. Petrol wordt in diverse, stoere kleurschema’s gebruikt waarin hij vaak een geheimzinnige invloed heeft.

Petrol oogt warmer dan andere kleuren blauw in het spectrum. Petrol is een mengelmoes van verschillende kleuren. Blauw, groen en grijs komen samen in deze unieke toon en dat zie je in de eigenschappen van deze kleur. De groene toon zorgt voor een warmere uitstraling. Door de grijze (neutrale) ondertoon is hij makkelijk te combineren met een breed scala kleuren.

Combineren
De kleur Petrol is van nature een koele kleur maar kan erg sfeervol staan als je hem met de juiste kleuren en materialen combineert. Wanneer je Petrol met wit samenvoegt streef je naar een moderne touch in huis. Het geeft een strakke look en zal voelen als een frisse wind. Kies je voor een combinatie met donkere kleuren en metallics, dan zal je kamer juist stijlvol en chique aanvoelen. In combinatie met beton of industriële elementen is de kleur stoer. Kortom; Petrol heeft tal van eigenschappen en het is aan jou welke je benadrukt.