Trend: Hollandse Meesters

Er zijn goede tijden aangebroken voor kunstliefhebbers. Waar schilderijen eeuwenlang alleen beschikbaar waren voor de elite is een Rembrandt aan de wand tegenwoordig toegankelijk voor iedereen.

Dit is te danken aan het Rijksmuseum. Zij hebben 120.000 beelden vrijgeven waar interieurdesigners, stylisten en bedrijven dankbaar mee aan de slag zijn gegaan. Ontwerpers laten zich vooral inspireren door stillevens en landschappen van de meest memorabele kunstenaars.

Schilderijen in het interieur hebben vaak een stoffig en oubollig imago. In een modern huis kom je niet snel een schilderij in gouden lijst tegen. Toch maakt een geschilderd bloemenpatroon je interieur smaakvol en een stijlvol interieur nóg chiquer. Er is geen woonkamer met Chesterfield bank nodig om een schilderij succesvol te combineren. Juist onverwachte combinaties als een industriële lamp met elegant schilderij maken het totaalplaatje rauw en stoer. Een traditioneel stilleven staat fris bij moderne meubelen en vloer. Een levensgroot schilderij als muurbedekking is een fantastische binnenkomer en maakt een ruimte juist modern.

De behang collectie van BNwallcoverings uit 2015 is geïnspireerd op de schilderijen van Van Gogh. Hiermee waan je jezelf in een hele andere wereld. Met de nieuwe collectie Dutch Masters doet BN Wallcoverings er nog een schepje bovenop en laat zien wat voor prachtige technieken zij in huis hebben op het gebied van behang.

Eijffinger komt met de behang collectie genaamd Masterpiece. Hiermee word je overgoten door oeroude, bloemrijke taferelen. Hiermee creëer je in een stoer interieur toch een chique randje. Door behang uit één van deze collecties creëer je een meesterwerk van je muur.

Mocht je dit iets teveel pit vinden voor in je woonkamer dan kun je altijd nog fotolijstjes met de nachtwacht op een dressoir zetten als finishing touch. Of kies voor een eigen stilleven op je keukentafel; wij zijn in ieder geval fan!


Behang collectie Masterpiece van Eijffinger

Verwante producten