Hoe pas je goud toe in het interieur?

Messing is een kleur die we veel tegenkomen. Prachtig, mits je deze kleur goed toepast. Goud kan namelijk al snel kitsch worden en dan wordt het ervaren als ‘to much’. Daarom geven wij je tips: hoe pas je hem stijlvol toe.

Less is more

Niets is zo kitch als een huis vol goud. Daarom is rule N.01: rustig aan! Een touch van messing is prima, zolang je niet overdrijft. Laat deze opvallende kleur op enkele plekken terugkomen en varieer hiermee in blikvangers en subtiele toevoegingen. Zo hou je het geheel in balans en zorg je dat het geheel rustig oogt.


De mooiste combinaties met goud

Roze / Terracotta
2018 is hét jaar waarin we roze toepassen in ons interieur. Stylist Tessa legt in deze video meer uit over de toepassing van zalmroze in een industriële woonstijl. Messing is van origine een edelmetaal. Dit betekend dat het natuurlijk is én net als metaal kan worden gebruikt in een industriële look. Door de warme ondertoon is goud nét even wat warmer en spannender. Dat geeft je kamer meer sfeer en dat is wat wij willen anno 2018: een huiskamer om in thuis te voelen.

Tip: Heardwood is volgens Flexa Colour Futures dé trendkleur voor 2018.Zwart / donkerblauw / groen
Messing is de perfecte toevoeging aan een donker, stylish interieur. Met donkere kleuren moet je in huis opletten. Ze zijn namelijk hard en kunnen een beknellend gevoel geven. Ga alleen voor deze combinatie als je een grote ruimte wat knusser wilt maken. Een donkere omgeving is chique maar heeft ook zeker zijn aandachtspunten. Goud knalt er in een donkere omgeving echt uit. Ook hiervoor geldt: voeg niet teveel eye-catchers toe. Dit voorkomt dat er teveel aandachtstrekkers in huis zijn, en je het doel voorbij schiet.


Grijs
Een totaal grijs interieur voelt misschien een beetje steriel en kil maar het kan ook heel chique zijn. Zeker wanneer je gaat voor verschillende tinten grijs in combinatie met goud. De warme invloed van goud zorgt direct voor een warmere kamer. Ben je de gouden kleur zat? Grijs is perfect in combinatie met iedere andere kleur, je hoeft alleen deze elementen te vervangen!