De comeback van Memphis in het interieur

Memphis is een oude kunststroming die het dichtst bij Pop-Art in de buurt komt. Deze kunststroming zien we steeds vaker opduiken in ons interieur. Hierbij worden grafische, geometrische en ondeugende prints gecombineerd voor populaire pasteltinten.

Memphis toen vs Memphis nu

Memphis komt uit de jaren 80 en is opgericht door de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass. Deze designbeweging was een reactie op de strakke, gladde en donkere ontwerpen uit de jaren ’70. De vormen en kleuren zijn geïnspireerd op Pop-Art, de kunststroming die hieraan vooraf ging. Hierbij zagen we veel karakteristieke ontwerpen wat ook bij Memphis typerend is.

Wilde je toentertijd Memphis meubelen in huis halen had je aardig wat lef nodig. Door het kleurgebruik, de kitscherige stijl en het duidelijke statement in vormentaal was deze stroming niet bij iedereen even geliefd. Memphis zien we anno 2017/2018 vaak terug in gezellige prints voor stationary maar ook op stoffen voor het interieur.

Hieronder vind je meer inspiratie voor de Memphis stijl. Het is best een kitscherige stijl dus kies je elementen goed uit. Minimalisme & combineer!