Bye Flamingo 2018, hello kraanvogel 2019

De flamingo: een sympathieke, roze vogel die jarenlang dé interieur trend was in huis. Het was dé vogel die op al onze interieurproducten prijkte en het boegbeeld voor een tropische woonstijl. Toch lijkt er een einde te komen aan de populariteit van de roze vogel. 2019 wordt het jaar dat Japan zijn intrede maakt in interieur land. Japans design neemt het roer over en wordt de flamingo van de trend hot lijst kraanvogel verstoten.

Japans design is al langere tijd in opkomst. Het kenmerkt zich door een minimalistische woonstijl die staat voor kracht, vernieuwing en hergebruik. Aziatische interieurs zijn in balans. Omdat we hier behoefte aan hebben in de Westerse cultuur, wordt Japans Design gezien als een waardige vervanger voor Scandinavische Wonen. Een iconisch boegbeeld van Japan is de kraanvogel. Deze wordt gezien als een gelukssymbool en een heersende macht. De kraanvogel is dan ook een populair element in het interieur.

Kraanvogels zullen vooral terug komen in patronen. Dit resulteert in prachtig behang, kleurrijke kussens of sierlijke beeldjes. Wil je toch meedoen met deze trend maar het gebaar subtiel houden? Een illustratie of foto als eye-catcher voldoet ook prima.