5 gespotte interieur trends

Benieuwd naar dé interieurtrends voor komend seizoen? Decorette Gouda heeft een top 5 samengesteld van trend die je niet mag missen. Van Industrieel tot romantisch, het is aan jou hoe je ze toepast!

1. Mixed patterns

We mixen en matchen er rustig op los. Het draait allemaal om frisse combinaties van kleuren, vormen, materialen en dessins. Zoek hierin gerust het uiterste op maar zorg wel voor een balans. Niemand wil wakker worden in een slaapkamer met wirwar van bonte kleuren en chaotische vormen. Balans is dus key en goed om in je achterhoofd te houden bij het mixen van je favoriete accessoires.


2. Textuur

We leven in een wereld waarin ons platte beeldscherp constant centraal staat. Daarom snakken we naar mooie stoffen en rijke materialen. Een schapenvel op je leren bank of een wollig tapijt op je betonnen vloer. Contrast in materiaal is essentieel om je huis spannend en levendig te houden!


3. Faux Materiaal

De technologie is tegenwoordig zó goed dat we echt en nep vaak op het oog niet meer kunnen onderscheiden. Dat zet ook door in onze interieur. Behang met een betonlook of houtstructuur is het hélemaal dit jaar. De dessins in combinatie met productiemogelijkheden maakt dat deze trend in stroomversnelling gaat!4. Hand-made

Geschilderde, abstracte prints die zo onder de kwast vandaan lijken te komen. Onze behangleveranciers komen met boeken vol prachtige patronen waarbij het canvasdoek de belangrijkste inspiratiebron is. Of het gaat om grof geschreven letters voor een stoere kinderkamer, gestempeld patroon of een rustiek geschilderd landschap, de techniek is hierbij de grootste trend.


5. Computer-made

We kunnen er uiteraard niet meer omheen: de mogelijkheden die de computer ons biedt. In tegenstelling tot de trend hand-made zijn de handige foefjes van de computer leidend. We zien spiegelingen, rotaties, verspringingen, alles wat met de hand nauwelijks na te bootsen is. De resultaten zijn vaak chaotisch maar niet minder prachtig!