Het vormen motto van 2016/2017: rond, ronder, rondst!

Afgelopen jaren vlogen driehoeken, grafische prints en rechtlijnige vormen ons om de oren. Deze trend zagen we terug in behang, strakke meubels, maar ook in visgraat gelegde vloeren. Na jaren van rechtlijnigheid is het hoogtijd om naast de driehoek plaats te maken voor: jawel, de cirkel. Want 2016 en 2017 worden de jaren van rondingen. We gaan de cirkel dan ook zeker terugzien in de nieuwe collecties bij Decorette Eerbeek.

Door rechte lijnen te vervangen voor rondingen krijg je een zachtere look & feel. Dat is waar we naar opzoek zijn: een aardigere uitstraling en meer optimisme. Een positiever geheel. Meubelzaken staan al vol met ronde bijzettafels en lampen.

Een andere reden waarom rond vaak als vriendelijk wordt ervaren is omdat je ermee letterlijk gelijkheid creëert. Een simpel voorbeeld is een ronde eettafel. Vaak staat deze in het midden van de kamer in plaats van tegen de muur. Hierdoor kan je vanaf elke kant aanschuiven en niemand hoeft aan de kop te zitten. Daarnaast zit iedereen zit even ver uit elkaar. Een ronde tafel is hierdoor meer uitnodigend, intiemer en gelijkwaardiger. De vorm van een tafel is daarin leidend.

Zo is ook een polkadot behang weer helemaal terug van weggeweest. Bij Decorette Eerbeek zijn er verschillende soorten te vinden, bijvoorbeeld uit de Black & Light en Rice collectie van Eijffinger. Door de combinatie van roze is deze perfect voor een lieflijke uitstraling in de kinderkamer. Hoewel gordijnen met een polkadot print ook erg stoer kunnen zijn!

Ronde vormen doen het vaak goed in een rechthoekige kamer. Door dit contrast creëer je een positieve onderbreking waardoor de kamer ruimtelijker oogt. Door op een speelse manier om te gaan met tegenstellingen in vorm krijg je een spannend totaalplaatje. Of je dit contrast creëert door je behang, gordijnen of een ronde bijzettafel is geheel aan jou!