Bye marmer, hier is Terrazzo!

Je weet dat het een nieuwe trend is als je het op meerder gebieden ziet terugkomen. Terrazzo is een materiaal dat we echt overal terugzien. In textiel, behang en woonaccessoires. Wat het precies is en hoe je het toepast? Tijd om in te zoomen op dit materiaal.

Wat is het?

Terrazzo is een steensoort die vooral vroeger razend populair was. Het materiaal is een tijdje van onze interieurradar verdwenen maar maakt nu zijn comeback. De gespikkelde structuur en uitstraling is afkomstig van restmateriaal van marmer en graniet. Deze afvalmaterialen worden vervolgens gegoten in beton waardoor een gemêleerd effect ontstaat. Vanuit de geschiedenis was Terrazzo een low-budget oplossing voor mensen die geen marmer konden betalen. Tegenwoordig is het hergebruik van restmaterialen natuurlijk super populair. Terrazzo is daarom een duurzame oplossing voor onze vloer, tegels, sanitair én keuken.


Hoe pas je het toe?

Het gemêleerde effect van Terrazzo voelt aan als een speels en vrolijk patroon. Het gebruik van natuursoorten en duurzame oplossingen past perfect in een Scandinavische woonstijl. Maar ook tussen industriële elementen zal Terrazzo een waardige toevoeging zijn. Het heeft namelijk een stoer karakter. De herkomst speelt nog altijd een rol in de uitstraling. Vroeger werd het materiaal vooral in gangen toegepast. Je ziet het nu vaak nog in oudere woningen. Tegenwoordig is de steensoort populair in keukens en badkamers. Het geeft een enorme elegante touch in de kamer, check onze inspiratie hieronder!

Terrazzo is in veel soorten en kleuren te verkrijgen. Van pastel tot grijs, van contrastrijk tot subtiel.