Kleurinspiratie! Rose Quartz en Serenity

Dat kleuren emoties opwekken is bekent maar dat er door middel van kleur een statement wordt gemaakt is wel nieuw. Dit jaar heeft Pantone, autoriteit op het gebied van kleurcodering, voor het eerst in de geschiedenis twee kleuren van het jaar uitgeroepen. Het gaat om de pastels Rose Quartz en Serenity.

Het statement dat Pantone hiermee wil aankaarten is herkenbaar. We leven in een tijd waarin iedereen alledaagse stress ervaart. Iedereen heeft het druk en is met van alles bezig. Rose Quartz is Pantone’s antwoord op alledaagse stress. Deze wordt gecombineerd met Serenity, een blauwe kleur die staat voor ontspanning en zekerheid. Door deze kleuren te combineren versterken ze elkaars uitstraling.

Beide kleuren hebben een lichte basis en behoren tot de pastelfamilie. Ze zijn perfect voor een Scandinavisch, luchtig interieur. Door lichte tinten te gebruiken in het interieur zorg je voor een kalme omgeving en dat is Pantone’s doel. Waar Serenity zorgt voor rust en orde creëer je met Rose Quartz een warme look. Beide kleuren staan voor mindfulness en balans, wat we volgens deze kleurspecialist wel kunnen gebruiken.

De keuze van Pantone heeft invloed op de mode, interieur en beauty industrie. Zo was 2015 het jaar van van Marsala en zagen we wijnrode lipstick, koperen invloeden en dieprode stoffen. De invloed van Pantone is niet te onderschatten. De kleurkeus voor Rose Quartz en Serenity komt overigens niet uit het niets. Op de catwalk zagen we deze kleuren al eerder voorbij komen bij onder andere Miu Miu, Chanel en Jil Sander. Wij zien de pastels graag verschijnen in interieurs. Daarom hebben we wat inspiratie voor je bij elkaar gezocht. Aanrader is ook zeker het filmpje!

Overtuigd van deze speciale kleurencombinatie? Bij Decorette Eerbeek zit er altijd wel iets in de collectie dat aansluit bij je woonwensen. Laat je informeren over de mooiste stoffen, behang en tapijt en zelfs zonwering in Rose Quartz of Serenity.