Soorten gordijnen: kies de juiste gordijnen

Gordijnen zijn sfeerbepalend in het interieur. Goed onderhoud is daarom essentieel, zodat je het optimale resultaat kan halen uit je gordijn. Je gordijn bepaalt de uitstraling van je kamer. Zijn ze vies, dan zal dit direct zijn weerslag hebben op de rest van het interieur. Maar gordijnen wassen, dat blijft een ding! Decorette Beilen geeft advies!

Overgordijnen / verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat je kamer bij gesloten toestand vrijwel helemaal donker is. Dit is de perfecte situatie voor een goede nachtrust. Overdag creëer je hierdoor optimale privacy. Verduisterende gordijnen zorgen voor een zeer goede isolatie en akoestiek in de kamer. De stof is vaak wat zwaarder omdat hij van een vrij dichte kwaliteit is. Dat is bepalend voor de uitstraling en de manier waarop hij op de grond valt.


Inbetween gordijnen

Inbetweens zijn semi-transparant. Je creëert eenvoudig privacy in je kamer maar behoudt daarnaast ook een deel van het lichtinval. Door voor inbetween gordijnen te kiezen zorg je voor een intieme sfeer in je huiskamer.


Transparante gordijnen

Deze gordijnen zijn transparant en dat betekent dat ze gemaakt zijn van dunne stof waar je doorheen kan kijken. Zeker als het buiten donker is en de lichten binnen aanstaan. Door voor transparante gordijnen te kiezen zorg je voor veel sfeer. Deze gordijnen staan ook prachtig in combinatie met een overgordijnen. Je zorgt hiervoor voor gelaagdheid en dat kan je aanblik heel spannend maken.


Bij Decorette Beilen kunnen wij je goed adviseren en helpen we je graag met je keuze.