Bye marmer, hier is Terrazzo!

Je weet dat het een nieuwe trend is als je het op meerder gebieden ziet terugkomen. Terrazzo is een materiaal dat we echt overal terugzien. In textiel, behang en woonaccessoires. Wat het precies is en hoe je het toepast? Tijd om in te zoomen op dit materiaal.

Terrazzo is een steensoort die vroeger al razend populair was. Het is een tijdje van onze interieurradar verdwenen maar anno 2017 zien we hem steeds vaker weer verschijnen. Terrazzo is een gespikkelde steensoort dat is gemaakt uit restmateriaal van marmer en graniet. Dit wordt dan gegoten in beton waardoor het gemêleerde effect bestaat. Officieel is Terrazzo een low-budget oplossing voor mensen die geen marmer konden betalen. Restmateriaal samenbrengen tot iets nieuws is hartstikke duurzaam en daarom ook hartstikke hip.

Het dessin van Terrazzo is speels en vrolijk. Deze stijl spreekt veel mensen aan. De prints passen perfect in een Scandinavische woonstijl. Het geeft namelijk een stoere touch. Terrazzo is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, waaronder zachte pastels. Hierdoor creëer je een vriendelijke look met een stoer materiaal. Een mooi contrast dat het interieur lekker spannend maakt. Wij zien hem daarom graag terug in de Nederlandse interieurs.